Marketing tanácsadás kisvállalatok részére

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Marketing stratégia nélkül, a reklámköltség nagy része kidobott pénz!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][us_single_image image=”948″][vc_column_text]

Érdeklődő lehetséges ügyfeleknek, akár rendezvény keretén belül, előadást tartok olyan alapvető marketing tanokból, amik könnyen megvalósíthatók, de főleg megfizethetők egy kis vállalkozás számára is.
Azon érdeklődők akik további konzultációt igényelnek, időpontot kapnak, immár egy több órás személyes beszélgetésre, ahol már konkrétan az ő vállalkozásának a problémáira keresünk gyógyírt.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Alapvetően ezeket a marketing témákat taglaljuk

Cég pozicionálás. Megkeressük cégednek az erősségét, megfogalmazzuk az egyedi marketing üzenetét, beazonosítjuk a célpiacodat, hogy csak arra fókuszáld marketinged minden forintját.
Arculat tervezés. Sokan itt csak a grafikai látványra gondolnak. A pozicionálás eredményeként derül ki hogy tulajdonkép ki is az a bizonyos cég, mi az üzenete a külvilágnak, és mit szeretne, miként tekintsenek rá partnerei. Csakis ennek szellemében lehet majd kialakítani a helyes vizuális arculatot.
Hogy az “AKCIÓ” ne csak árengedmény legyen. Alkalmi ajánlatoknak a megfogalmazása, valamint az ezeket népszerűsítő hirdetéseknek a megtervezése és a reklámszövegek megírása, ezek amikben a reklámügynökség segíteni tud.
WEB tanácsadás. Itt főleg a weboldalak marketing szempontból fontos hasznos tartalmát segítek megfogalmazni, természetesen összhangban a grafikai látvánnyal, és nem utolsó sorban figyelmet szentelve a megtalálhatóságra.
Az a weboldal amit a Google nem talál, az a világ számára nem is létezik.

Pozicionálás

Ha elszeretnéd kerülni az egyik szarvas hibát, miszerint “Nekünk mindenki potenciális ügyfelünk!”, akkor meg kell találni azt a piaci rést, ahol kielégítetlen igény van a terméked vagy szolgáltatásodra, és kifejezetten ehhez az igényhez adaptálni a kínálatodat. Ha nem szeretnéd hogy a vevőknek tökmindegy legyen hol vásárolnak, elvégre a Te céged is csak egy a sok közül, akkor pozicionáld magad! Ez nem szándék kérdés! Ez lét kérdés. Ezzel a lehetséges célpiacod gondolatában pozíciót foglalsz el.
A Te céged pozicionálása biztos hogy rendben van?

Egyedi marketing üzenet megfogalmazása

A pozicionálásból derül ki miben előnyösebb a kínálatod a vetélytársaiddal szemben, és ez képezi a céged egyedi marketing üzenetét. Itt szóba se jöhetnek általános közhelyek mint “minőség”, “megbízhatóság”, stb. hanem tetten érhető, számon kérhető ELŐNYÖK!
Ha megkérdeznék, miért Tőled vásároljon és nem a konkurenciától, megvan a meggyőző válaszod rá? Biztos a célpiacod is előnyösebbnek tartja a kínálatodat?

Marketing üzenet és arculat összehangolása

Mit állítsz magadról, és mit lát az ügyfél? Teljes az összhang, vagy van némi “képzavar” benne. Ha csak az alap arculati elemeket nézzük, mint logó, névjegy, stb. mi alapján tervezte a grafikus? Az egyedi marketing üzeneted vizuális megfogalmazása, vagy csak egyszerűen “ez tetszett” alapon dőlt el? De az arculat nem csak ennyi! Van szlogened, amiből kiderülnek kínálatod előnyei? Milyen a színvilágod, a hangnemed, -tegeződés vagy magázódás-, van egy kidolgozott bemutatkozó szöveged az ügyfélszolgálat részére, vagy csak azzal “zaklassa” az ügyfelet hogy “segíthetek?”.
A Te arculatod is kiterjed minden lehetséges “kapcsolódási területre”?

Marketing stratégia

Ha már elkészült a pozicionálásod, a piaci rés meghódításának érdekében egy tőbblépcsős 2-3 éves stratégiára lesz szükséged. Ennek kidolgozásához jól jöhet a segítség.

Éves marketing terv

Ameddig csak gondolatban fogalmazod meg, addig csak vágy. Ha leírod, akkor már terv. Egy éves marketing terv segít a költségek beosztásában, az erőforrások csoportosításában, és a kivitelezés ütemezésében. Ha egyedül nem megy, segítek!

[CPABC_APPOINTMENT_LIST from="today" to="today +30 days" fields="DATE,TIME,NAME" calendar="1"]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]